RU  UA

У Гостомелі скрізь є братські могили: журналіст розповів про страхіття окупації

У Гостомелі окупанти ховали в братських могилах своїх загиблих разом із мирними жителями, яких вони вбили самі.

Про це журналіст і ведучий Апостроф TV Руслан Вінніченко, котрий тиждень був заручником у нацистів, розповів в ефірі Апостроф TV.

“Один чоловік точно в тому підвалі помер. Вони прийшли та сказали, що це через те, що він різко перестав пити. Я знаю, що у Гостомелі скрізь є братські могили. Туди вони закопували своїх солдатів і людей, яких вони розстріляли містом. А на вулицях валялося дуже багато трупів”, – сказав Вінніченко.

За його словами, страх безвиході у людей, які перебували у підвалі, був присутній постійно.

“Я намагався від себе їм говорити, що колись це закінчиться. Я втік звідти у четвер. Наскільки я знаю, день чи два тому всіх чи частину людей випустили звідти”, – додав журналіст.

Також він розповів, що люди зробили на стіні лінійку, подібну до описаної в книзі про Робінзона Крузо, і перекреслювали минулі дні.

“Я досі плутаю, який день. Звик вже жити без телефону, і забуваю, що там є календар. Усі сім днів я готувався до втечі, бо знав, що колись цей момент настане”, – сказав Винниченко.

Що стосується питань гігієни, він розповів, що люди справляли потребу в каністру або в пакети, а нігті, що відростали, сточували об стіни.

Детальніше читайте у матеріалі “Апострофа”: Тиждень у підвалі під дулами окупантів: історія полоненого ведучого Апостроф TV, якому вдалося вирватися з лап росіян