RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Росія завдала ракетного удару по Прикарпаттю: могли використовувати ракетний комплекс "Кинжал"

У РФ заявили, що завдали ударів по підземному складу ракет та авіаційних боєприпасів по Делятину Івано-Франківської області гіперзвуковими аеробалістичними ракетами комплексу "Кинжал". У ЗСУ поки що не підтвердили, чи був удар саме цими ракетами.

Про це у коментарі сайту "Українська правда" заявив речник Командування Повітряних сил ЗС України Юрій Ігнат.

"Справді ворог завдав удару по наших складах зберігання, які вже були вказані. Тип ракети буде ще встановлений. У нас є пошкодження, є руйнування. Була детонація боєприпасів. Постраждалі уточнюються", - розповів Ігнат.

Поки що командування Повітряних сил ЗС не може підтвердити або спростувати інформацію про удар авіаційним ракетним комплексом "Кинжал".

"Україна, на жаль, стала полігоном для випробування всього арсеналу ракентного озброєння Росії. Вони застосовують ракети, що летять дві тисячі кілометрів, п'ять з половиною тисяч кілометрів за дальністю - це і крилаті ракети, і оперативно-тактичні комплекси "Іскандер", крилаті ракети" Калібр" та інші Х-101, Х-55, Х-555. Була заява про "Кинжал", якою росіяни хваляться. Ми не знаємо, яка насправді була ракета. Поки що не можемо підтвердити", - заявили українські захисники.

Агресор і справді перетворив нашу країну на полігон. У Пентагоні зазначили, що за двадцять перших днів війни окупанти запустили Україною близько 900 різного типу ракет.