RU  UA  EN

Середа, 22 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Ах, який був "Володимир": закарпатська бригада знищила розпіарений російський танк, фото

Сьогодні, 21 березня, українські військовослужбовці з 128 окремої гірсько-штурмової бригади знищили основний бойовий танк окупантської армії - Т-90 "Владімір" - у Запорізькій області.

Про це повідомляють у пресслужбі Міністерства оборони України.

Один постріл з протитанкового ракетного комплексу - і розрекламований "грізний" танк росіян ліквідований разом з екіпажем. Вартість Т-90 близько 4 мільйони доларів. Цей танк експортують у багато країн.

"Т-90 оснащений 125-міліметровою гладкоствольною гарматою, комплексом "Айнет", що дозволяє вести вогонь снарядами з дистанційним підривом, лазерним прицілом-дальноміром і тепловізійними камерами (їх залишки видно на фото)", - описують "принади" танка в Міноборони.

Цікавим є те, що до танку були прикріплені дві металеві бочки з додатковим пальним, а це вказує на те, що танкісти навіть не мріяли про вчасну доставку дизеля автозаправниками й самостійно намагалися проїхати вглиб території України.

Проте їхні безперспективні плани розбили штурмовики закарпатської бригади за допомогою одного пострілу з протитанкового ракетного комплексу.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що ЗСУ провели успішну контратаку під Миколаєвом.