RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

На Закарпатті знешкодили банду озброєних диверсантів: фото

З початку війни, яку в Україні розв'язала Російська Федерація, по всій країні ведуться активні контррозвідувальні та контрдиверсійні заходи. У тому числі - у Закарпатській області, де затримали російську диверсійну розвідгрупу, яка готувалася до скоєння злочинів на території України.

Про це повідомив глава регіону Віктор Микита.

За його словами, місцеві спецслужби оперативно зреагували, і диверсантів знешкоджено.


Журналіст Віталій Глагола у свому телеграм-каналі наводить подробиці цього інциденту. Він розповів про те, що до групи входило близько 25 осіб, якими керував агент ФСБ. Затримання проводилось в Ужгороді 21 березня.

"В Ужгороді військовою контррозвідкою ліквідовано диверсійну групу, яка планувала замах на президента України та мада провести диверсії в Києві та інших регіонах України", - написав журналіст.

Як зазначено, в обласному центрі "на гарячому" схоплено організатора та керівника ДРГ, який виявився встановленим агентом ФСБ РФ. Йому інкримінують держзраду (ч.1 ст.111 КК України).

"Останній для виконання завдання ФСБ здійснював заходи щодо формування диверсійної групи чисельністю до 25 осіб, їх озброєння та оснащення транспортом. Планувалося, під виглядом підрозділу ТрО, їхнє висування до Києва та проведення злочинних дій в урядовому кварталі", - стверджує Глагола.

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація про те, що окупанти вирішили змінювати тактику, тому до Києва прориватимуться сотні диверсантів.