RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Обстріл Білгородської області: в Україні пояснили, чому Росія пішла на чергову провокацію

Росія пішла на провокацію та обстріляла свої два села на кордоні з Україною для створення потрібної "картинки" і формування відповідної громадської думки.

Про це повідомляє Центр протидії дезінформації при РНБО України.

Після обстрілу сіл Журавлівка та Нехотіївка Білгородської області в цих населених пунктах запроваджено режим надзвичайного стану нібито у зв'язку з вибухами снарядів, що прилетіли з боку України.

У центрі нагадали, що в умовах фактичної поразки військового вторгнення в Україну, російська влада готує сценарій, який передбачає обстріл російських міст поблизу українського кордону та подальше звинувачення у цьому українських військових.

За планом Кремля, такі провокації мають стати приводом для оголошення в Росії загальної мобілізації. З урахуванням дій російської армії в Україні провокації в містах РФ супроводжуватимуться численними жертвами серед мирного населення з метою створення потрібної "картинки".

Раніше "Апостроф" повідомляв, що місяцем раніше російська пропаганда запустила фейк про нібито напад українських військових на територію РФ і знищення "диверсантів".