RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Окупанти знищили у Чорнобильській зоні найновішу лабораторію - коштує мільйони євро

Російська орда продовжує нищити українську власність, інфраструктуру, а також окремі ділянки у Чорнобилі. Загарбники варварськи пограбувала та знищила новітню Центральну аналітичну лабораторію у Чорнобильській зоні відчуження, вартістю 6 млн євро. Аналогів цій лабораторії немає в Європі.

Про це повідомляє Державне агентство України з управління зоною відчуження у Facebook.

Це унікальний комплекс із потужними аналітичними можливостями, який надає послуги на будь-якому етапі поводження з РАВ, у тому числі кондиціонування, захоронення, а також на стадії досліджень та розробки технологій.

"Завдяки Інструменту ЄС зі співробітництва у сфері ядерної безпеки (ІСЯБ) разом із українським партнером ДАЗВ у 2015 році успішно реалізовано проєкт, спрямований на вдосконалення інфраструктури з поводження з радіоактивними відходами. Майже 100 одиниць найсучаснішого вартісного аналітичного обладнання, аналогів якого немає у Європі... На базі лабораторії знаходились високоактивні проби та зразки радіонуклідів, які сьогодні знаходяться в руках ворога, чим сподіваємось він нашкодить собі, а не цивілізованому світу", - йдеться у повідомленні.

Фото: facebook.com/dazv.gov.ua

Фото: facebook.com/dazv.gov.ua

Фото: facebook.com/dazv.gov.ua

Фото: facebook.com/dazv.gov.ua

Нагадаємо, російські окупанти на захопленій Чорнобильській АЕС та в зоні відчуження розкрадають майно, вивозять спецодяг та комп'ютерну техніку.