RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

17 травня

Всі новини

Погрожували навіть дитині: під Києвом окупанти вбили господаря будинку та ґвалтували його дружину

Українські правоохоронці оголосили першу підозру російському військовому в порушенні законів та звичаїв війни. Росіянина підозрюють у зґвалтуванні жінки.

Про це повідомила генеральний прокурор України Ірина Венедіктова на своїй сторінці у Facebook.

Вона розповіла, що прокурори Київської області встановили окупанта, котрий убив беззбройного мирного мешканця та зґвалтував його дружину.

Зокрема, п’яний російський загарбник вдерся до приватного будинку в одному із сіл Броварського району та застрелив його власника.

Потім він разом зі своїм товаришем по службі неодноразово ґвалтував дружину загиблого, вдаючись до погроз застосувати насильство та зброю. Окупант навіть погрожував малолітній дитині жінки.

Венедіктова зазначила, що військовослужбовцю РФ повідомили про підозру в порушенні законів та звичаїв війни. Наразі окупант перебуває у розшуку, а до суду скеровано клопотання про його затримання.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що чергова перехоплена телефонна розмова одного з окупантів свідчить, що Путін дав своїм військовим добро на розстріл усіх громадян України, незалежно від того, військові це чи цивільні.