RU  UA  EN

Понеділок, 13 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.15
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

13 травня

Всі новини

Били із Чорного моря: окупанти обстріляли центр Харкова ракетами "Калібр"

У ніч на 24 березня російські фашисти випустили ракети типу "Калібр" з кораблів у Чорному морі на центр Харкова. Незважаючи на те, що місто регулярно наражається на ворожі обстріли, поступово налагоджується вирішення інших проблем: розбирають завали, вивозять сміття, відновлюється робота банківської системи, зокрема видачі готівки.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синегубов в етері телемарафону #UA разом.

"У нас центр Харкова вчора вночі піддавався обстрілам із застосуванням ракет типу "Калібр", які були випущені із кораблів Чорноморського флоту РФ. Тобто і звідти до нас уже прилітає. Ситуація по Харкову, можна сказати, стабільна. Однак у нас сьогодні було 44 обстріли з артилерії, танками, мінометами тощо і 140 разів нас обстрілювали з реактивних систем залпового вогню. Тобто, це ми називаємо вже ситуацією стабільною" , - розповів він.

Як зазначив Синегубов, найкритичнішою точкою області залишається місто Ізюм. Також під обстріл потрапили місто Золочів 24 березня та Балаклія 23 березня. Він уточнив, що місцева влада стежить за ситуацією та намагається довести гуманітарну допомогу до перерахованих міст. На даний момент ситуація ускладнюється тим, що російська орда не дає гумкоридорів для доставки допомоги постраждалим населеним пунктам.

Крім того, окупанти тероризують представників місцевої влади. Так, 22 березня вони взяли в полон Циркуновського сільського голови Миколу Сикаленка.

Водночас Харківська поліція регулярно стежить за порядком у місті та протидіють мародерству. Оборона також тримається. Глава Харківської ОВА не сумнівається, що ворог не зможе зайти до міста.

Нагадаємо, у Харкові сусіда-мародера спіймали на місці злочину, він накинувся з ціпком на людей.