RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

Під Мелітополем троє школярів підірвалися на міні: подробиці

У четвер, 24 березня, у селі Обільне Мелітопольського району троє школярів виявили невикористаний окупантами боєприпас, вони гралися з ним, поки він не вибухнув. Їх госпіталізували до Мелітопольської лікарні, один неповнолітній місцевий житель у реанімації.

Про це повідомив речник Запорізької обласної військової адміністрації, полковник ЗСУ Іван Арєф’єв у Facebook.

За його словами, підліткам 13, 14 та 15 років. В реанімації знаходиться 14-річний постраждалий.

"Керівництво Запорізької обласної військової адміністрації нагадує, що ворог використовує заміновані предмети, а також може скидати протипіхотні міни-"метелики". Ще однією небезпекою є снаряди, які не розірвались. І про це все потрібно розповідати дітям. Адже вони можуть мати вигляд іграшки, мобільного телефону, кулькової ручки — начиненими вибухівкою можуть виявитися будь-які предмети", - наголосив Іван Арєф’єв.

У зонах бойових дій не варто підіймати будь-які предмети, тільки якщо вони не випали з вашого карману. Батькам рекомеднують пояснювати своїм дітям всю загрозу, яку несуть у собі подібні знахідки, від яких вже постраждало чимало мирних жителів.

"Як би не було цікаво, її не можна підбирати, адже шкода для здоров’я і навіть життя дуже серйозна", - наголосив речник Запорізької ОВА.

Нагадаємо, оскільки ворог не лише вбиває мирне населення в Україні, а й мінує мирні міста, українцям нагадали про небезпеку протитанкових, протипіхотних мін, а також мін-пасток із розтяжками.