RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Позивний "Терор": в Ірпені в боях з "орками" загинув білоруський доброволець

Один із білоруських добровольців, який воював за Україну, Дмитро Апанасович (позивний "Терор") зазнав тяжкого поранення у протистоянні з військами РФ – лікарям не вдалося врятувати його життя.

Про це у суботу, 26 березня, повідомила прес-служба батальйону у Telegram-каналі.

"Під Ірпенем Київської області в ході боїв з військами РФ загинув член білоруського добровольчого батальйону імені Кастуся Каліновського Дмитро "Терор" Апанасович" , - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що протистояння російським військам під Ірпенем було тяжким і внаслідок бойових дій білоруський військовий отримав тяжке поранення. Незважаючи на те, що його негайно відвезли до лікарні, врятувати бійця не вдалося.

Слід зазначити, що білоруський батальйон був сформований у березні цього року для захисту Києва від російської агресії. До його складу станом на 9 березня увійшли близько 200 осіб. 25 березня стало відомо, що батальйон імені Кастуся Каліновського увійшов до складу Збройних Сил України.

15 березня президент Білорусі Олександр Лукашенко прокоментував створення батальйону, назвавши його бійців, які захищають Україну, "божевільними громадянами".

Раніше ми писали, що під Києвом білоруський батальйон розгромив "орків" та захопив трофей.