RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Росія застосувала проти мирних українців "Торнадо-С" та заборонені касетні бомби: фото

На Донеччині ворог застосував заборонену реактивну зброю проти мирних жителів – вибухонебезпечні елементи впали прямо посеред вулиць житлового сектору.

Про це повідомляє МВС України.

"Ворог здійснив удар з реактивних систем залпового вогню "Торнадо-С" по житловому сектору міста Красногорівка. Російські війська застосували заборонені касетні боєприпаси", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що уламки боєприпасів упали на території біля будинків мирних жителів. Наразі небезпечний район оточено поліцією та ДСНС, вони працюють над виявленням та знешкодженням бойових кумулятивних елементів. За попередньою інформацією, час самоліквідації елементів може становити до 40 годин, тобто перебувати поруч з ними - смертельно небезпечно.

МВС закликає мешканців міста бути максимально обережними та не наближатися до боєприпасів.

Варто зазначити, що "Торнадо-С" (індекс С — від "Смерч") — російська реактивна система залпового вогню калібру 300 мм, розроблена як легка і універсальна версія системи "Смерч" (БМ-30, 9К58). Вперше вона була представлена у 2007 році як більш стратегічно і тактично мобільна пускова установка, хоч і була незначно знижена вогнева міць.

Раніше ми писали про те, що російські окупанти уже не вперше використовують заборонені боєприпаси проти мирних жителів України – раніше вони обстрілювали українців фосфорними боєприпасами.