RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Російські нацисти лізуть на Київ з двох сторін: ранкове зведення Генштабу

Українські захисники 33-тю добу тримають оборону від російської навали. Йдеться про Східний, Південно-Східний та Північно-Східний напрямки. Зокрема, противник не полишає спроб прорвати оборону Києва. Він намагається взяти під контроль ключові автошляхи та населені пункти з північного заходу та сходу від міста.

Про це інформує Генштаб ЗСУ станом на ранок 28 березня.

За добу знищено чотири ворожих літаки, один вертоліт, два БПЛА різних типів та дві крилаті ракети завдяки роботі авіації Повітряних Сил. Також було нанесено удари по визначених наземних цілях та об’єктах окупантів.

Попри значні втрати ворога, він надалі веде повномасштабну війну проти України: тривають оборонні бої в Ізюмському районі Харківської області у населених пунктах Топольське, Кам’янка та Суха Кам’янка.

На Донбасі за добу відбили п'ять атак ворога. Українські воїни знищили два танки, бойову машину піхоти та одне авто. Противник поніс втрати у живій силі. Зокрема, у Донецькій області відбивають штурмові атаки окупантів поблизу н. п. Верхньоторецьке.

На півдні українці організовують оборонні заходи міста Кривий Ріг, Запоріжжя та Миколаєва, а також певних ділянок морського узбережжя; заходи з охорони й оборони об’єктів критичної інфраструктури. Зокрема, у Запорізькій області противника стримують у напрямку н. п. Гуляйполе.

Суттєвих змін немає на Волинському та Сіверському напрямках. Ситуація контрольована, додали у Генштабі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що за місяць війни в Україні окупанти втратили вбитими майже 17 тисяч людей, тому вони не шкодують мирних жителів, які біжать від війни.