RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

ЗСУ на Харківщині підійшли до великого міста: що відомо

На Харківщині протягом 27 березня українські військові на деяких напрямках перейшли в контрнаступ. Під повним контролем українців - Мала Рогань, Вільхівка, Гусарівка поблизу Балаклії. Проте продовжуються запеклі бої з окупантами в Ізюмі.

Про це повідомляє голова Харківської обласної держадміністрації Олег Синєгубов у Telegram-каналі.

Російські війська нанесли близько 60 артилерійських та мінометних обстрілів. Вогонь відкривали по районах Салтівки, Олексіївки, П’ятихаток, Чугуєва та Дергачів.

Зафіксували близько 180 обстрілів противником з реактивних систем залпового вогню, зокрема типу "Смерч" (заборонені відповідними міжнародними договорами касетні боєприпаси).

За словами місцевих жителів, окупанти в Балаклії забирають автомобілі і мешканців, крадуть усе поспіль, лізуть до дівчат.

Магазини обікрадені, особливо з автозапчастинами. У одних власників магазину витягнули скутер, наступного дня забрали і другий. Біля кафе у центрі стояла несправна вантажівка, то бойовики забрали і її, приїхавши на автобусі "Еталон" (теж вкрадений). Припускають, що з ремзаводу вивозили станки. Найчастіше цим займаються бойовики "Л/ДНР".

Порожні магазини на околицях просто порозбивали.

Населення Балаклії становить 30 тисяч жителів. До липня 2020 року місто було адмінцентром найбільшого у Харківській області району.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що Україна буде компенсувати кошти за пошкоджене чи повністю зруйноване майно унаслідок дій нацистської Росії.