RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

З полону повернувся автор фрази "російський військовий корабель, йди на ***": фото та відео

Автор уже історичної фрази щодо російського воєнного корабля прикордонник Роман Грибов повернувся з полону додому на Черкащину. Його нагородили відзнакою "За заслуги перед Черкащиною".

Про це повідомив глава Черкаської ОВА Ігор Табурець.

"Мав за честь вітати на Батьківщині нашого без перебільшення легендарного прикордонника. Роман брав участь в обороні острова Зміїний. Творець того самого гасла війни з російськими окупантами. Черкащанин разом із побратимами продемонстрували всьому світові твердість і міцність українського духу, нашу незламність", - написав Табурець.

Фото: Черкаська ОДА

Легендарного прикордонника з острову Зміїний нагородили відзнакою "За заслуги перед Черкащиною".

"Хочу подякувати українському народу за цю підтримку. Ми її дуже відчуваємо. Нас це надихає. За нами сила. За нами правда. І ми переможемо. Слава Україні!", - звернувся Грибов до українців.

Нагадаємо, що в перший день повномасштабного вторгнення, 24 лютого, російські окупаційні війська вели обстріли з корабельних озброєнь та застосував бойову авіацію по прикордонникам та військовим ЗСУ на острові Зміїний. Окупанти пропонували українських захисникам здатися, однак у відповідь отримали фразу, яка стала символом боротьби українського народу проти ворога: "Русский военный корабль - иди на..й!".

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що обмін полоненими "всіх на всіх" не спрацював, оскільки країна-агресор Росія поводить себе не гідним чином у цьому питанні.