RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 червня

15 червня

Всі новини

Ворог не має шансів просунутися глибше в Україну: зведення Генштабу на ранок 29 березня

Вівторок, 29 березня - це 34-та доба героїчного протистояння українського народу російському військовому вторгненню. Угруповання сил оборони продовжує вести оборонну операцію на Східному, Південно-Східному та Північно-Східному напрямах.

Про це свідчать дані зведення Генштабу ЗСУ станом на ранок 29 березня.

"У всіх них Збройні Сили України успішно стримують супротивника, на окремих напрямках наші війська здійснюють успішні контратаки", - уточнили у Генштабі.

Водночас, ворог продовжує підступно завдавати ракетно-бомбових ударів, намагаючись повністю знищити інфраструктуру та житлові квартали українських міст. Наразі основними цілями країни-агресора є сховища пального. Таким чином, ворог намагається ускладнити забезпечення і створити гуманітарну кризу.

"Порушуючи вимоги міжнародного гуманітарного права в окремих тимчасово зайнятих населених пунктах Київської, Запорізької, Чернігівської, Херсонської та Харківської областей російські окупанти продовжують терор щодо місцевого населення. Обстрілюють житлові будинки; грабують, викрадають і тримають у заручниках мирних жителів, займаються мародерством" - йдеться у зведенні.

Також повідомляється, що угруповання Об'єднаних сил на Донецькому та Луганському напрямках за добу відбило сім ворожих атак. Наші воїни знищили 12 танків, 10 бойових машин піхоти та 3 одиниці автомобільної техніки. Противник зазнав втрат і в живій силі.

Крім того, Повітряні Сили ЗСУ за минулу добу вразили 17 повітряних цілей. Серед них - 8 літаків, 3 вертольоти, 4 БПЛА різних типів та 2 крилаті ракети. Також наша авіація завдавала ракетно-бомбових ударів по місцях скупчення техніки та живої сили ворога. Втрати російських окупантів уточнюються.

Як повідомляв "Апостроф", підступні рашисти користуються будь-якою можливістю завдати шкоди Україні. Тому, навіть відступаючи, ворог мінує населені пункти країни.