RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Росія перекидає в Україну війська з окупованої частини Грузії: зведення Генштабу

Президент РФ Володимир Путін не досяг своїх цілей в Україні, але й не відмовився від реалізації свого плану. Росія перекидає до нашої країни війська з окупованої частини Грузії.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ.

"З метою комплектування збройних сил російської федерації, з окупованих територій Грузії, на територію України було перекинуто підрозділи 4-ї (Цхінвальський район, Південна Осетія) та 7-а (Абхазія) військових баз, що входять до складу Південного військового округу", - йдеться у повідомленні.

Як уточнили в Генштабі, від 4-ї військової бази було сформовано та відправлено в Україну три БТГр загальною чисельністю до 1200 осіб російських та осетинських військовослужбовців. З підрозділів 7-ї військової бази було сформовано дві БТГр, а це близько 800 осіб.

На тимчасово окупованих територіях України, в Запорізькій та Херсонській областях, ворог продовжує тероризувати місцеве населення. У Великій Білозерці окупанти розосередилися та розмістили техніку між житловими будинками. У Мелітополі загарбники на підступах до міста обладнали блокпости та посилили перепускний режим. Крім того, ворог продовжує грабувати будинки та квартири місцевих жителів, затримувати проукраїнських активістів та працівників державних органів.

На тимчасово окупованій території Луганської області окупаційна влада планує провести чергову хвилю мобілізації з 1 квітня поточного року. Не виключено, що будуть такі спроби на нещодавно захоплених територіях області.

Разом з тим, за наявною інформацією, збройні сили РФ продовжують відчувати проблеми з комплектуванням підрозділів особовим складом.

"Так, військовослужбовці термінової служби 26-го танкового полку зі складу 47-ї танкової дивізії, які підписали контракти після їхньої участі у війні з Україною, почали подавати рапорти з проханням розірвати контракт і направити для подальшого проходження служби до пункту постійної дислокації ", - зазначили у Генштабі.

На Донецькому та Луганському напрямках минулої доби захисники України відбили чотири атаки російських окупантів. Наші воїни знищили сім танків, сім одиниць броньованої, дві одиниці автомобільної техніки та протитанкову зброю. Противник зазнав втрат і в живій силі.

Як писав "Апостроф", постійний представник України Сергій Кислиця заявив, що початковий план Кремля про швидке захоплення України провалився і Росія перейшла до масштабної руйнації інфраструктури нашої країни для створення гуманітарної катастрофи.