RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Винесли навіть ложки та виделки: окупанти повністю розграбували ЧАЕС та готель біля неї

У четвер, 31 березня, російські війська залишили Чорнобильську атомну електростанцію та її місто-супутник Славутич. Перед тим як піти, окупанти пограбували ЧАЕС.

Про це повідомив голова державного агентства з питань управління зоною відчуження Євгеній Крамаренков в ефірі всеукраїнського марафону.

Російська техніка, яка була на майданчику Чорнобильської АЕС, почала виїжджати вранці 31 березня. Після виходу частини техніки, старший серед окупантів на прізвище Якушев з позивним "90-й" змусив скласти "акт прийому". Інакше він погрожував забрати українських працівників до Білорусі. Акт був підписаний під примусом.

Після цього російські солдати почали виносити речі та виїжджати. Співробітникам, які в цей час перебували на своїх робочих місцях, було заборонено виходити з диспетчерських та кабінетів. Коли стало дуже тихо, вони вирішили оглянути станцію.

Як з'ясувалося, окупанти вивезли не лише комп'ютери, а й чайники, кавоварки, контейнери із майном станції. Розграбувавши готель, розташований поруч з АЕС, російські військові винесли кухонний посуд, вилки, ложки та сервізи.

Здійснивши первинний огляд датчиків, співробітники ЧАЕС констатували, що вони в нормі, не видно на даний иомент й суттєвих пошкоджень інфраструктури ЧАЕС. Надалі, технічний стан всіх об'єктів буде перевірено ретельніше. Перевищення рівня радіації не зафіксовано.

Як повідомляв "Апостроф", перебуваючи в Чорнобильській зоні, російські окупанти викопали окопи в "Рудому лісі", який прийняв на себе найбільшу радіацію після аварії у 1986 році.