RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Більшість скоту вбито: відео зачистки українською розвідкою сіл у Київській області

У мережі з'явилося відео зачистки українською розвідкою сіл Дмитрівка та Капітанівка Київської області.

Його опублікувало Головне управління розвідки Міністерства оборони України у Facebook.

Там розповіли, що відповідне розпорядження спецпідрозділи ГУР отримали 31 березня. Головною складністю завдання було те, що в селах залишалось мирне населення і треба було подбати, щоб ніхто не постраждав під час бою. Наступ почали з боку населеного пункту Петрушки, що змусило росіян відійти за межі с. Дмитрівка в бік с. Забуччя, перейшли Житомирську трасу. У їхній бік пролунало кілька пострілів з танків. Зайшовши в Дмитрівку (8 танків, піхота ЗСУ та група спецпризначенців ГУР), зробили так, щоб окупанти вийшли з села. Коли росіяни підійшли до виходу з Дмитрівки - почали активну фазу бою.

У підсумку окупанти втратили із 21 одиниці важкої техніки, БМП і танків - дев'ять. Також українці знищили 50 осіб піхоти.

"Більшість скотиняк знищено, інші розбіглися", - командир групи спецпідрозділу ГУР, позивний "Титан".

При цьому він зауважив, що повертатися селянам у залишені домівки ще небезпечно. Наразі там фахівці проводять розмінування територій.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що в оселі відомого волонтера "попрацювали" місцеві мародери, це він виявив після повернення у звільнене від окупантів село на Київщині.