RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Російські окупанти втекли ще з однієї області України – журналіст

Російські окупаційні війська повністю покинули територію Сумської області. Велика колона ворожої техніки сформувалася в українському Бурині та втекла в сторону російського Тьоткіно.

Про це написав журналіст Андрій Цаплієнко з посиланням на свідчення місцевих мешканців.

2 квітня остання колона російської техніки - близько 900 одиниць - вирушила до населеного пункту Тьоткіно в Росії. Під час відступу підрозділи ЗСУ розгромили частину техніки. Тому рашисти підірвали міст через річку Сейм, аби українські війська їх не наздогнали.

Незважаючи на старання ворога, під час цієї втечі ЗСУ відвоювали в окупантів близько 30 одиниць техніки, зокрема, танк та ЗРК "Бук". А от кількість кинутих загарбником машин ще рахується.

Також Цаплієнко наголосив, що ворог облаштував свій логістичний центр на території Сумської області в приміщенні сховища з аміаком. Це свідоме рішення, оскільки українські війська не можуть бити туди задля уникнення екологічної катастрофи.

"Тож, якщо вони будуть повертатися, треба позбавити їх можливості прикритися.А ще краще підірвати мости на кордоні. Єдиний шлях, яким може повернутися російська техніка", - радить журналіст.

Раніше "Апостроф" писав про те, що рашисти залишили для українських військовослужбовців цікаве послання під час втечі із Сумської області.