RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Дивом залишився живим: одкровення мешканця Бучі про життя при окупантах показали на відео

Мешканець Бучі, якому вдалося вижити під час російської окупації, розповів про звірства росіян. Усіх чоловіків, що жили з ним у підвалі з початку війни, розстріляли.

Телеграм-канал BUCHA LIVE опублікував відео з вцілілим чоловіком.

Місцевий житель розказав, що окупанти щодня тероризували людей, виводячи їх з підвалів на розстріли. На його вулиці Яблунській, прозваній "вулиця смерті", окупанти оселились в одному з багатоповерхових будинків. Удосвіта вони виходили для продовження терору мирного населення, а ввечері мародерили в магазинах, викрадаючи цілі візки з алкоголем.

За його словами, найбільше вбивали саме молоді росіяни, на яких просто надягнули військову форму. Вони роздягали чоловіків у пошуках націоналістичних татуювань чи таких, які б свідчити про приналежність до армії. Якщо щось таке знайшли - розстріл.Також перевіряли паспорти та забирали телефони.

Старші офіцери пробули в Бучі лише тиждень, а потім кудись зникли. У свою чергу вони змушували місцевих закопувати вбитих російських окупантів.

У чоловіка запитали, як він дізнався, що окупантів відтісняють з території міста, на що він відповів: "Я чув, як вони кричали одне одному про втечу". Усіх, хто не встиг залізти в машини чи техніку, покидали тут.

Загалом після звільнення Бучі в місті залишилось 3700 людей, у той час як у 2021 році кількість населення становила 30 000.

Однак, мер міста Анатолій Федорук під час телемарафону порадив містянам поки що не повертатися, оскільки триває розмінування території.

Раніше "Апостроф" повідомляв про те, що рятувальники ДСНС проводять масштабну операцію з розмінування Бучі.