RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.40
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

Всі новини

Багато хто воював у Сирії: що відомо про вбивць мирних жителів Бучі

У мережі показали деяких російських військових, які винні у тортурах та вбивствах мирних жителів у Бучі.

Деяких окупантів із 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту Росії, які вчиняли військові злочини та геноцид у районі Бучі, Ірпеня та Гостомеля, ідентифікували журналісти "Слідства.Інфо".

155-а бригада - з Владивостока, кожен третій військовий у ній раніше воював у Сирії, захищаючи режим Башара Асада.

Матрос Михайло Ткач, 20 років, народився у місті Владивосток. У лютому цього року у складі російської окупаційної армії вторгся в Україну. За його власним зізнанням, у соцмережах - вбивав і катував українців.

З ним служить і 20-річний Олексій Гаськов із Бурятії. Поки він убиває і грабує українців, удома на нього чекає дружина та батько.

Старший сержант Олексій Скулкін, 33 роки, служить в армії вже 15 років. Згідно з внутрішніми документами бригади, у 2016 році він їздив на війну до Сирії.

Олександр Черепахін, 28 років, теж їздив до Сирії вбивати мирних людей. Тепер приїхав убивати в Україну. У нього є дружина та чотирирічна донька.

20-річний Андрій Кільдішов народився у місті Находка Приморського краю, він – тиктокер, публікує відео з вечірок та дурні жарти. Його мати, судячи з її соцмереж, працює в дитячому садку або в школі.

Матрос Денис Колдашов, 26 років, із Приморського краю, у 2016-2017 роках воював у Сирії на боці режиму Башара Асада. У нього є дружина та п'ятирічна донька.

Старший прапорщик Максим Коновалов, 36 років, із Томської області, також воював у Сирії, має дружину, доньку та сина.

Старший матрос Михайло Маметьєв, 32 роки, за освітою – тракторист, 2016 року їздив на війну до Сирії. Має дружину та малолітню доньку.

За даними ЗСУ, на війні в Україні 155-а тихоокеанська бригада втратила близько половини особового складу, проте більшість із ідентифікованих журналістами, нещодавно були онлайн, тому вони або повернулися до Росії, або отримали поранення та перебувають у лікарнях.

Як повідомляв "Апостроф", раніше хакери Anonymous злили особисті дані 120 тисяч російських окупантів, які беруть активну участь у військових діях проти України.