RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Під час бомбардування окупантами дитячої лікарні в Маріуполі 50 людей згоріли живцем

У Маріуполі під час бомбардування дитячої лікарні окупантами РФ живцем згоріли майже 50 людей. На території міста продовжуються жорстокі бої.

Про це заявив мер міста Вадим Бойченко, закликавши посилити санкції проти РФ, щоби зупинити геноцид українців. Зокрема, він запропонував запровадити повне ембарго на російську нафту та газ.

"Маріуполь, який донедавна був символом розвитку, зараз майже повністю зруйнований російськими окупантами. Зокрема, понад 90% міської інфраструктури знищено. З них щонайменше 40% вже не підлягає відновленню. Наразі міська рада вже створила комісію, яка фіксує факти руйнувань комунального та приватного майна. На сьогодні внесли понад 300 таких фактів. Проте головний злочин - тисячі вбитих мирних маріупольців" , - заявив градоначальник.

За попередніми оцінками у Маріуполі за місяць блокади загинуло 5 тисяч людей, з яких приблизно 210 – діти. Російські терористичні війська скинули кілька надпотужних бомб на дитячу лікарню, знищили один із корпусів міської лікарні №1. В результаті живцем згоріли майже 50 людей.

Також окупанти розбомбили драматичний театр, де на той час від обстрілу ховалися понад 900 людей. "Це лише кілька прикладів цілеспрямованого знищення мирного населення Маріуполя", - наголосив Бойченко.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що у Маріуполі почали спалювати тіла людей у мобільних крематоріях.