RU  UA  EN

Середа, 29 травня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.60
НБУ:USD  40.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 травня

28 травня

Всі новини

Друга розірвало на частини: історія мешканця Бучі, який вижив в окупації

З'явилася ще одна розповідь про звірства російських окупантів, які вони творили по відношенню до мирних жителів у Бучі.

Про це у Facebook розповів журналіст Oleksiy Pshemyskiy.

Свою історію йому розповів мешканець міста, 53-річний Миколай, який мав можливість евакуюватися з Бучі, але залишився, бо він – управдом у п'ятиповерхівці.

"Коли росіяни захопили місто, вони почали вриватися у кожен будинок. Чоловіків виводили надвір, роздягали, шукали татуювання. Двом його друзям, Леоніду та Сергію, було за 50, ще один, теж Леонід, був набагато молодшим. Побачивши паспорт Леоніда – сказали, що йому немає 50, а отже, може воювати. Поставили на коліна та вистрілили в голову", - пише журналіст.

Микола поховав його прямо у дворі біля трансформаторної будки. За кілька днів Сергій вийшов купити і його вбили пострілом у голову. Коли бої посилилися, росіяни, за словами Миколи, наче збожеволіли.

Одного вечора окупанти почали ломитися в підвал, мабуть, перш ніж покинути місто, хотіли увірватися, щоб розстріляти всіх. Так сталося в одному із будинків на сусідній вулиці.

Не зумівши виламати двері, кинули на сходи гранату. Загинув друг Миколи. Цілу добу його тіло пролежало на закривавлених сходах. Тільки наступного дня у двері постукали знову, сказавши – у вас є 20 хвилин, щоби все прибрати. Микола вийшов і побачив, що його другові відірвало голову та ноги. Він поховав чоловіка поруч із двома іншими похованнями своїх друзів.

Як писав "Апостроф", раніше у мережі показали чергові докази звірств російських окупантів у Бучі на Київщині. Підставою для відкриття вогню по людях могла стати просто наявність українського громадянства .