RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Суспільство

Новини

28 вересня

Всі новини

Ворог продовжує активні дії на чотирьох напрямках: зведення Генштабу на ранок 7 квітня

Почалися 43-доба повномасштабної збройної агресії Росії проти України. Основні зусилля окупанти зосереджують на підготовці до наступу на сході України, метою якого є встановлення повного контролю над територією Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Ворог продовжує активні дії на Слобожанському, Донецькому, Южнобузькому та Таврійському напрямах.

На Слобожанському напрямку противник продовжує блокувати місто Харків та обстрілювати його з артилерії.

На Донецькому та Таврійському напрямах ворог продовжує артилерійські обстріли Попасної для поразки підрозділів ЗСУ та відновлення наступу на Рубіжне, Нижнє та Новобахмутівку. Також окупанти намагалися прорвати оборону підрозділів наших військ у районі населеного пункту Новотошківське, але це їм не вдалося.

Читайте також: Окупанти почали оточувати українських військових на Донбасі: що відомо

На Южнобузькому напрямку ворог здійснює оборону раніше зайнятих рубежів, вживає заходів щодо відновлення боєздатності своїх підрозділів. також окупанти продовжують проводити жорсткі фільтраційні заходи на тимчасово зайнятих територіях Херсонської області.

"Частина виведених російських підрозділів розміщується в наметових містечках на території низки областей російської федерації, що межують з Україною. Військовослужбовці відмовляються брати участь у подальших бойових діях на території України. Морально-психологічний стан зазначеного особового складу низький і має тенденцію до погіршення", - зазначили у Генштабі.

Командування Збройних Сил РФ продовжує шукати нову живу силу. Російські військові комісаріати активізували роботу з військовозобов'язаними, звільненими з військової служби після 2012 року, які мають військово-облікові спеціальності водія, механіка-водія, розвідника, а також молодших командирів. Офіційно їх викликають до військкоматів для проведення зборів з підготовки за їх військовими спеціальностями терміном на три місяці.

Відповідна робота ведеться і з жителями так званої придністровсько-молдавської республіки, які мають російське громадянство.

"Окупанти продовжують проводити насильницькі дії щодо цивільного населення на тимчасово зайнятих територіях. Здійснюють примусове вивезення населення Маріуполя до тимчасово окупованих районів Донецької області", - йдеться в повідомленні.

Повітряні Сили ЗСУ за минулу добу вразили три повітряні цілі: крилату ракету, БПЛА та бойовий літак. Авіація Повітряних Сил продовжувала завдання ракетно-бомбових ударів по військах окупантів. Про загальні втрати ворога буде повідомлено пізніше.

Як повідомляв "Апостроф", 60 псковських десантників відмовилися воювати в Україні .