RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Криваві вбивці: путінські ЗМІ заздалегідь написали новину про обстріл Краматорська

Російські війська завдали ракетних ударів по вокзалу в Краматорську, звідки евакуювалися тисячі людей. При цьому путінські ЗМІ заздалегідь опублікували повідомлення про удар, намагаючись звинуватити Україну.

Відповідний скрін опубліковано в Telegram-каналі "Третя сила".

Так, "РІА Новости" запостили інформацію про вибух о 10:25, хоча перші повідомлення в чатах з'явилися приблизно о 10:30, що підтверджує більшість людей. Важливо, що на публікації є відмітка, що у Twitter повідомлення було викладено через TweetDeck. Цей сервіс використовується для надсилання відкладених постів.

Таким чином, російські пропагандисти заздалегідь знали про злочин, що готується їхньою країною - вбивстві десятків мирних людей, серед яких - діти, і зробили "заготівлю". Це робить їх співучасниками вбивць.

При цьому російські ЗМІ, дотримуючись своєї звичайної пропагандистської практики, намагаються перекласти відповідальність за загибель людей на вокзалі Краматорська на Україну, поширюючи жахливу брехню, нібито людей атакували українські військові.

Також, одразу після ракетного удару росіян по вокзалу Краматорська, у Телеграм-каналі "Силовики" з'явився пост з відео вибуху та підпис: "Працюють по скупченню бойовиків ЗСУ".

Цей пост встигли опублікувати ще кілька пропагандистських телеграм-каналів Росії. Потім окупанті зрозуміли, що видали себе з головою та поміняли текст на: "Впала Точка-У, яку використовують сили ЗСУ".

Як повідомляв "Апостроф", згідно з інформацією СБУ, внаслідок удару по вокзалу Краматорська загинули 35 дорослих та четверо дітей. Крім того, до лікарень нескінченним потоком продовжують надходити поранені. На момент російської атаки на вокзалі було близько 4 тисяч людей.

Також ми писали, що радник голови Офісу президента Олексій Арестович пояснив, чому росіяни чудово знали, що будуть бити по мирних жителях, що намагалися врятуватися від війни, яку веде РФ.