RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Російські нацисти під Маріуполем три дні катували і вбили українського письменника

Російські окупати під Маріуполем три дні катували і фактично вбили капітана 1-го рангу, письменника і журналіста Євгена Баля.

Про це з посиланням на представника Національної спілки письменників України Павла Куща повідомляє вісник Армія Inform.

Автор книг “Меридіани штурмана Барка”, “Фарватер не відомий”, “Хроніки пса Филимона” тощо мешкав у селищі Мелекіне поблизу Маріуполя. Офіцер віддав понад 30 років службі на підводних човнах Північного та Тихоокеанського флотів, не раз ходив в автономне плавання.

З 2014 року Євген Баль активно займався волонтерством, часто зустрічався з морпіхами, прикордонниками та іншими захисниками України.

За період російсько-української війни він написав багато художніх творів та журналістських матеріалів про гібридну війну.

18 березня окупанти влаштували обшук у будинку письменника: знайшли пам’ятні фото з українськими захисниками, членський квиток Національної спілки письменників України та інші “докази фашизму”. Три дні з нього жорстоко знущалися.

“Він підтвердив, що його добряче побили за ці три дні і є важкі ушкодження, але запевнив, що обов’язково одужає”, — каже Павло Кущ.

21 березня окупанти відпустили 78-річного офіцера зі словами “нє воюєм с вєтєранамі флота СССР”. Однак Євген Баль не зміг оговтатися після нелюдських знущань — його серце зупинилося 2 квітня. До свого 79-річчя він не дожив 6 днів…

Раніше "Апостроф" писав, що окупанти вбили екс-нардепа Олександра Ржавського, який відмовився налити їм горілки.