RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Під Києвом знайшли ще одну братську могилу жертв окупантів: відео

У селі Бузова, поблизу Бучі на Київщині, виявили ще одну братську могилу. Окрім цього, між селами Мила і Мрія знайшли місце масового розстрілу цивільних людей російськими окупантами.

Про це повідомив голова Дмитрівської громади Тарас Дідич в ефірі "Єдині новини".

У Бузовій, що була тимчасово зайнята окупаційною армією, знайшли братську могилу, з якої вдалося дістати щонайменше два тіла вбитих українців. Свідками цього стали і журналісти Reuters.

Водночас на трасі Київ-Житомир, між Милою та Мрією, було розстріляно пасажирів та водіїв близько 10 автомобілей.

"У громаді 14 сіл, частина з них була під окупацією. Зараз ми повертаємося до життя, але мали під час окупації свої гарячі місця, загинуло багато цивільних осіб. Це траса Київ–Житомир, особливо між селом Мила і селом Мрія, де було розстріляно близько десятка автомобілів з людьми. Також біля заправки в Бузовій ми сьогодні знайшли в ямі ще двохсотих, цивільних. Були факти розстрілу, коли прямим попаданням у квартиру загинула людина", - розказав Дідич.

Одному чоловіку, який став свідком жахливих воєнних злочинів російських окупантів, вдалося вижити.

"Наш житель Дмитрівки їхав, БМП розстріляла його автівку, причому стріляли і чекали, щоб машина загорілася… Він зумів виповзти з неї, добратися до амбулаторії… Вийняли кулю, і він після того через три дні приїхав на роботу, працював на екскаваторі, відновлював водопостачання в селі", - сказав глава Дмитрівської громади.

Раніше ми повідомляли, що від рук російських окупантів тільки в Київській області загинули 1 222 людини мирних жителів. Однак, ці дані ще не остаточні.