RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Повз із перебитими ногами: фото та історія українського танкіста, що втік з-під носа окупантів

У мережі опублікували неймовірну історію порятунку українського танкіста – він проповз 6 кілометрів із перебитими ногами, переховуючись від ворожих військ, тоді як його побратими вважали солдата загиблим.

Про це йдеться на Facebook-сторінці 28 окремої механізованої бригада імені Лицарів Зимового Походу.

У той день механік танку Т-64, боєць 28 окремої механізованої бригади Лицарів Зимового походу, вже вдруге заходив у розбите окупантами селище на Півдні нашої країни, коли його танк підірвався на міні.

Коли чоловік прийшов до тями, то зрозумів, що він живий, його поранено, він досі знаходиться усередині підірваного танку і треба терміново забиратися геть.

"Він зміг вилізти, відповзти кілька метрів до узбіччя дороги та скотитись з неї. Почулися чергові вибухи, постріли, гуркіт ворожого танку, що наближався все ближче і ближче. Сергій почав рити землю руками, розгрібати під собою мул та старе листя, зариваючись в них все глибше і глибше", - йдеться у повідомленні.

Після того, як російські війська роздивилися підірваний український танк, вони поїхали, проте розпочався черговий бій, росіяни безперестанку гатили в бік української армії і дістатися людей, щоб попросити про допомогу не було можливості.

"Година спливала за годиною, майже добу без мобільного зв’язку, без надії на допомогу, але зі страшним болем понівечених ніг він ховався від ворогів. Й думав тоді лише про одне - треба вибратись й вижити попри все. Зрештою він наважився на відчайдушний крок – пораненим діставатись своїх. Поповз, зі страшним болем в перебитих ногах, в гарячці та з нестерпною спрагою без ковтка води, ховаючись від постійних обстрілів та безпілотників, які прочісували територію - він здолав зо 6 кілометрів. Тільки тоді, видершись на пагорб, його мобільний телефон віднайшов зв'язок і дав шанс вижити", - розповідають історію врятованого.

Сергій додзвонився до своїх, пояснив де він і тоді з останніх сил продовжив повзти в бік очікуваної допомоги. Побратими встигли вчасно, вони передали Сергія медикам тоді, коли в нього вже не було сил навіть промовити слово не те що ворушитись.

Через кілька днів врятований військовий прийшов до тями і розповів свою історію. Лікарям вдалося врятувати ноги героя, проте ходити він зможе лише через пів року. Але Сергій у бадьорому настрої і переконаний, що армії ЗСУ вдасться знищити ворога значно раніше, ніж він знову стане на ноги.

Раніше ми писали, що журналістку із Запоріжжя звільнили з російського полону.