RU  UA  EN

Субота, 1 червня
  • НБУ:USD 40.50
  • НБУ:EUR 43.75
НБУ:USD  40.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 червня

Всі новини

У Маріуполі група українських військових змогла вийти з оточення ворога: важливі подробиці

У Маріуполі підрозділ миколаївської 36-ї окремої бригади морської піхоти імені контрадмірала Бєлінського в результаті спецоперації зміг вийти з оточення ворога та з'єднатися з полком "Азов".

Про це офіцер бригади розповів у ефірі загальнонаціонального телемарафону.

"Я не можу розповісти вам деталі, але можу сказати, що зараз ми з'єдналися з полком "Азов". Вийти вдалося кільком сотням морських піхотинців, у тому числі й пораненим", – сказав він.

За інформацією активіста Романа Пономаренка, офіцери “Азова” спланували та блискуче реалізували зухвалу спецоперацію щодо виведення з “Азовмашу” кількох сотень морських піхотинців на чолі з комбатом 36-ї бригади. Також до них приєдналися солдати з інших підрозділів.

“На ранок 12 квітня азовці у своєму фірмовому стилі провели ці сили крізь позиції ворога до розташування основних сил полку “Азов” у Маріуполі, значно посиливши його. Подробиці операції зі зрозумілих причин розголошувати не буду. Але було кілька комічних ситуацій, які дізнаєтесь вже після війни”, – пише Романенко.

Раніше влада Маріуполя підтвердила інформацію про хімічну атаку на місто, здійснену російськими окупаційними військами в понеділок, 11 квітня.