RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

30 квітня

Всі новини

Знищення крейсера "Москва": стали відомі трагічні подробиці

Екіпаж флагмана російського Чорноморського флоту, ракетного крейсера "Москва", не зумів врятуватися після ракетного удару і загинув у водах Чорного моря.

Про це повідомив у Facebook український медіа-центр.

Під час прес-брифінгу начальник об'єднаного координаційного прес-центру сил охорони та оборони півдня України, капітан 1 рангу Наталія Гуменюк повідомила наступні відомості – внаслідок атаки на крейсер "Москва" здетонував боєкомплект. Російські кораблі спробували надати флагману допомогу, але через шторм це зробити не вдалося.

"Навіть сили природи були на боці України – шторм не дозволяв провести рятувальну операцію. Усі деталі операції повідомити не можу. Але ми маємо інформацію, що поразки настільки серйозні, що боєздатність корабля втрачена. Ми чекаємо на переконливі підтвердження, адже заяви країни-агресора для нас не є абсолютними", - заявила Гуменюк.

Нагадаємо, російські пропагандистські ЗМІ вигадали безглузде виправдання загибелі ракетного крейсера "Москва": з'явилася публікація про те, що причиною пожежі на крейсері, а потім - і його загибелі, нібито послужив недопалок сигарети.

Ми також повідомляли, що підчас вибухів та пожежі на борту колишнього флагмана Чорноморського флоту Російської Федерації загинув його капітан.