RU  UA  EN

Субота, 18 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 травня

Всі новини

В Україну доставлено першого німецького безпілотника Vector: відео

Відбулася перша в історії офіційна поставка безпілотників військового призначення до України з Німеччини, а саме від німецької компанії Quantum. Їх будуть застосовувати для корегування артилерії.

Читайте також: Ворог обстріляв Дніпро, Полтаву та Олександрію: онлайн подій війни 16 квітня

Про це повідомив українських журналіст Юрій Бутусов.

Вартість такого безпілотного літака "Вектор" близько 200 тисяч євро.

"Видатна подія - вчора німецька компанія Квантум заявила про перше в історії офіційне постачання безпілотників військового призначення до України, які будуть застосовані у бойових діях", - написав Бутусов.

Наразі "Вектор" перебуває в Україні та незабаром буде випробований у бойових умовах фахівцями одного з добровольчих підрозділів, яке взаємодіє з ТРО Дніпра.

Надсучасний безпілотник Vector має вертикальний зліт та посадку, оптико-локаційну станцію HD-40LV з лазерним далекоміром, що дає йому велику перевагу над будь-якими російськими безпілотниками такого класу.

"Гідний конкурент для нашоі Лелеки-100 та польського Fly eye-3. Випробування Квантуму проведені вже в Україні, скоро будуть на фронті. Масові поставки таких Векторів зможуть насичити війська сучасними засобами корегування", - зазначив журналіст.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Німеччина дасть 2 млрд євро Україні на закупівлю військової техніки.