RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

6 травня

Всі новини

До Маріуполя окупанти відправили "на м'ясо" донецьких музикантів - загинув відомий піаніст

Бойовики "Л/ДНР" обманом мобілізували співробітників Донецької філармонії та відправили музикантів штурмувати позиції українських військових у Маріуполі. Внаслідок бойових дій загинув відомий піаніст Микола Звягінцев.

Про це повідомив журналіст Денис Казанський.

За його словами, окупаційна влада Донбасу запросила співробітників Донецької філармонії для "зйомок ролика" і на місці оголосила, що музикантів відправлять на фронт.

Під час бойових дій у Маріуполі, як зазначає Казанський, загинув джазовий виконавець Микола Звягінцев.

"У соцмережах у людей шок, навіть любителі Росії розуміють, що музикантів просто безжально відправили на м'ясо. Сподіваюся, тепер усі, хто ходив на "референдум" у 2014 році і вимагав "республіку" задоволені", - написав журналіст у своєму Facebook.

Про загибель відомого піаніста в Маріуполі також повідомив блогер, член політичної партії "Демократична сокира" Антон Швець. За його словами, військове командування РФ не вважає за людей жителів окупованих територій, тому проводить мобілізацію і відправляє непідготовлених громадян у зону бойових дій.

"Прості працівники філармонії кажуть, що "начальство філармонії" обдурило підлеглих та відправило їх типу записувати сюжет на ТБ, де їх "мобілізували" та в цивільному одязі відправили на пункт. А близькі до "начальства" люди кажуть, що це філармонію та її "начальство" обдурило "керівництво республіки" і типу сказало дайте людей для сюжету, а самих людей вкрало та кинуло в м'ясорубку", - додав блогер.

Раніше ми розповідали, що окупанти влаштували у Маріуполі трудове рабство для мирних жителів.