RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

Окупанти готуються скинути на "Азовсталь" багатотонні бомби: там залишаються сотні мирних жителів із дітьми

Російські окупанти готуються скинути на завод "Азовсталь" у Маріуполі багатотонні бомби ФАБ 1000 та ФАБ 3000. Там від постійних авіаобстрілів та вуличних боїв переховуються до 1000 мирних мешканців.

Про це повідомив начальник патрульної поліції Маріуполя Михайло Вершинін.

На території заводу "Азовсталь" перебуває майже 1000 маріупольців, серед яких жінки, люди похилого віку, діти й навіть немовля. Знаючи ці дані, окупанти все одно мають намір ударити по заводу багатотонними бомбами.

"На території заводу "Азовсталь" перебуває велика кількість цивільних: діти, зокрема й немовля, жінки, люди похилого віку. Ці люди ховалися від обстрілів у сховищах заводу, російським військовим вони не вірять, оскільки бачили, що відбувається у місті", - сказав Вершинін.

За інформацією, яку передають від військових, російська окупаційна армія готується у найближчий час завдати важкий бомбових ударів по "Азовсталі".

"За свіжими даними, які надходять від військових, окупанти найближчим часом, а можливо вже сьогодні вночі, будуть завдавати важких ударів по підприємству Азовсталь. Є інформація, що їх там близько тисячі людей, серед них також безліч дітей. У військових зараз немає жодних можливостей цих людей евакуювати", - зазначив журналіст Артем Попов в ефірі всеукраїнського телемарафону.

Раніше глава МЗС України Дмитро Кулеба заявив, що повне знищення захисників Маріуполя стане червоною лінією в переговорах з Росією. Будь-яка співпраця на дипломатичному рівні завершиться.