RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

Всі новини

На Луганщині розпочалися вуличні бої: оголошено термінову евакуацію

Російські окупаційні війська перейшли в наступ у Луганській області. У зв'язку з цим проводиться термінова евакуація мирного населення з Попасної, Рубіжного, Гірської громади, Сєвєродонецька, Лисичанська. Там у разі припинення вогню будуть відкриті "гуманітарні коридори". Водночас окупанти зайшли в Кремінну з вуличними боями, тому евакуація звідти неможлива.

Ворог завершує створення наступального угруповання: зведення Генштабу ЗСУ на ранок 18 квітня

Про це повідомив глава Луганської ОВА Сергій Гайдай.

18 квітня, у понеділок, проводитиметься термінова евакуація цивільних із Попасної, Рубіжного, Гірської громади, Сєвєродонецька, Лисичанська. З Кремінної евакуація вже не можлива, оскільки почалися вуличні бої.

"На сьогодні в області не залишилося жодного безпечного місця. Якщо раніше частина мешканців Луганщини почувалася більш-менш спокійно у деяких районах Лисичанська та Сєвєродонецька, то зараз ситуація загострилась. Російські снаряди "накривають" повсюди", - наголошує Гайдай.

Глава Луганської ОВА закликає людей евакуюватися, поки є хоча б якісь безпечні виїзди з області. На мешканців Луганщини чекають автобуси в місцях збору:

  • Сєверодонецьк: проспект Хіміків, 28;
  • Лисичанськ: ГТВ (РТІ), 40 років Перемоги; вул. Сосюри, 324, ДСНС;
  • Попасна: вул. Щербакова, 1-а;
  • Гірське: вул. Гагаріна, 13а;
  • Нижнє: Паркова, 13;
  • Рубіжне: вул. Чехова, 11.

"Евакуюйтесь, ми ще можемо вас врятувати. Не тягніть до останнього, коли не залишиться жодного безпечного виїзду з області. 18 квітня автобуси чекають на вас. Збирайте речі та приходьте. Ви необхідні Україні живими!", - пише Гайдай.

За сьогодні, 18 квітня, у Лисичанську поранено шестеро патрульних поліцейських внаслідок обстрілу російськими загарбниками будівлі Управління. Ще двоє загиблих та четверо поранених унаслідок обстрілу міста Золоте.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що Укрзалізниця запускає 7 евакуаційних поїздів на 18 квітня.