RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Поранених окупантів дуже багато, їх не можуть евакуювати: зведення Генштабу на ранок 21 квітня

Йде 57 доба героїчного протистояння українського народу проти російського вторгнення на наші території. Ворог продовжує наступальні операції на сході країни, з метою встановлення повного контролю над територіями Донецької і Луганської областей.

Про це повідомляє Генеральний штаб ЗСУ.

Окупанти не припиняють завдавати ракетно-бомбових ударів по об’єктам військової та цивільної інфраструктури по всій території України.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках активних дій з боку противника не було, змін в стані та положенні угруповань його військ не виявлено.

На Слобожанському напрямку ворог продовжує нарощування системи технічного забезпечення. Продовжує частково блокувати та обстрілювати Харків.

У Балаклеї поранених військових почали розміщувати у міській поліклініці, попри те, що шпиталь для російських поранених військових обладнали у будівлі місцевої музичної школи. Такі дії свідчать про більшу кількість поранених, ніж розраховував ворог, та проблеми з їх медичною евакуацією.

На Донецькому і Таврійському напрямках продовжуються артилерійські обстріли з боку противника вздовж всієї лінії зіткнення.

На Херсонщині загарбники планують організувати примусову мобілізацію населення на війну з Україною. Одночасно, окупанти поставили за мету повністю припинити гуманітарну підтримку області з боку української влади. Продовжується терор населення.

Так, у селі Золота Балка Херсонської області представники російських окупаційних військ провели збори з місцевим населенням, де заявили про те, що “зелених коридорів” більше не буде, людям заборонили залишати населений пункт. Крім того, попередили, що у разі обстрілу їхніх позицій підрозділами Збройних Сил України, російські загарбники почнуть обстріл населеного пункту. Окупанти продовжують обхід помешкань, проводять обшуки.

На Південнобузькому напрямку ворог веде обстріли позицій наших військ.

Угрупованням Повітряних Сил Збройних Сил України за попередню добу уражено чотири повітряні цілі: три безпілотних літальних апарати та одну крилату ракету.

На території Донецької та Луганської областей за минулу добу відбито дев’ять атак ворога, знищено один танк, десять одиниць броньованої та дві одиниці автомобільної техніки, одну артилерійську систему, дві одиниці спеціальної інженерної техніки, зенітно-ракетний комплекс і ворожий склад з боєприпасами.

Раніше ми писали, що Арестович розповів про труднощі для армії РФ.