RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Смертельний ракетний удар по Одесі: що відомо про загиблих

У результаті масованого ракетного удару по Одесі, який ЗС РФ здійснили 23 квітня, загинули щонайменше троє людей.

Про це пише видання "Думська".

Вибухи під час ракетного удару чули мешканці різних районів Одеси. За даними журналістів, жертвами суботнього обстрілу обласного центру стали щонайменше троє людей.

Інформацію про загибель мирних жителів внаслідок ракетного удару ЗС РФ також оприлюднив народний депутат від "Європейської солідарності" Олексій Гончаренко. Нардеп також зазначив, що уламки ракет прилетіли на місцевий цвинтар і поранили одну людину.


У МВС стверджують, що російські війська запустили щонайменше шість крилатих ракет по Одесі.

"Жителі міста чули вибухи в різних районах. Це були як прильоти, так і відльоти нашого ППО. Наразі відомо, що кілька ракет вдалося збити. Містяни бачили вибухи в небі й уламки, що падали", - підкреслив представник міністерства.

У ході ракетного удару ЗС РФ було зафіксовано попадання в житлові будинки. Однією з жертв обстрілу став чоловік, який, за даними МВС, згорів живцем у своєму автомобілі.


Оперативне командування "Південь" закликає місцевих жителів не публікувати кадри з місця прильотів ворожих снарядів як мінімум три години, оскільки ЗС РФ можуть завдати повторного ракетного удару по Одесі.

За даними відомства, російські війська здійснили обстріл обласного центру за допомогою літаків стратегічної авіації ТУ-95, які перебували в акваторії Каспійського моря. Бійцям зенітних ракетних підрозділів ЗСУ вдалося знищити дві крилаті ракети та 2 БПЛА.

"Беспілотники імовірно здійснювали корекцію польоту крилатих ракет і ставили активні перешкоди для ЗСУ. На жаль, 2 ракети вразили військовий об'єкт і 2 житлові будинки", - йдеться у повідомленні.

Оновлено. О 17:12 голова Офісу президента Андрій Єрмак повідомив, що внаслідок ракетного удару по Одесі загинули п'ятеро людей, ще 18 отримали поранення. За його словами, жертв обстрілу може бути більше, оскільки рятувальники продовжують розбирати завали.

"Серед убитих – тримісячна дитина. Малюк, який мав зустрічати з батьками свій перший Великдень. Нічого святого. Взагалі. Зло буде покарано", - додав Єрмак.

Раніше повідомлялося, що ЗС РФ завдали масованого ракетного удару по Одесі.