RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

У Попасній зараз "пекло": фото та подробиці про бої

Окупанти обстрілюють Попасну з усього, що у них є - артилерії, авіації, йдуть бої із застосуванням стрілецької зброї. Люди заблоковані у підвалах, але українська влада намагається доставляти їм воду та їжу, а по дорозі назад забирати місцевих жителів.

Про це повідомив керівник Попаснянської міської військово-цивільної адміністрації Микола Ханатов у своєму Telegram-каналі.

Голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай написав у Facebook, що позиційні бої у Рубіжному та Попасній продовжуються безперервно.

"Попасна та Рубіжне - неприступні фортеці. Позиційні бої продовжуються... Ворогу не вдається захопити місто. Наші захисники відбивають численні атаки. Лінія оборони стабільна. Орки зазнають значних втрат", - пише він.

Гайдай додав, що росіяни били з важкої артилерії по будинках мирних жителів у Лисичанську, Попасній та Гірничому. Ворог цілеспрямовано обстрілює житлові масиви.

На Луганщині окупанти 17 разів обстріляли мирне населення за минулу добу. Найбільше постраждали Попасна, Лисичанськ, Гірська громада.Чотири потужні артилерійські атаки витримала Попасна, дві – Лисичанськ. Є пошкодження двох будинків у Лисичанську, двох – у Попасній, щонайменше одного – у Гірному. Інформація про ймовірні жертви перевіряється.

Як повідомляв "Апостроф", високопосадовець із національної безпеки Великої Британії заявив, що наступ російських окупантів на Донбас може тривати "кілька місяців".