RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

30 квітня

29 квітня

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Був шанс врятувати: омбудсмена звинуватили у "зливі" окупантам інформації про прихисток сиріт у Херсоні

Російські окупанти викрали 58 вихованців будинку дитини, які переховувалися у підвалі однієї з церков у Херсоні.

Колишній уповноважений з прав дитини Микола Кулеба звинуватив омбудсмена Людмилу Денисову у співучасті у військових злочинах росіян.

Кулеба зазначив, що після публікації Денисової в соцмережах, зверненої незрозуміло до кого, дітей-сирот було вивезено у невідомому напрямку.

"Інформую вас, Людмило (омбудсмен Людмила Денисова - ред.), що відразу після публікації вашого посту, всі церкви в цьому місті почали обшукувати ФСБ та окупаційна влада. До моменту публікації Вашого посту про те, що у підвалі церкви перебувають діти, вони не знали. Поки ситуація в Херсоні ще не була такою критичною, місцева влада не дала дозволу на виїзд цього будинку дитини. Але на момент публікації вашого посту, шанс врятувати дітей та вивезти на території, підконтрольні Україні, був", – написав Кулеба у Facebook.

Також він закликав Службу безпеки України та Офіс Генпрокурора розслідувати всі обставини скоєння злочину та притягти винних до відповідальності. На його думку, публікацію Денисової можна вважати "прямим наведенням" для окупантів, а це є співучастю у скоєнні військових злочинів щодо мирного населення.

Нагадаємо, серед вихованців будинку дитини 10 дітей – у віці від 4 місяців до 1 року, решта – молодша за 4 роки. Також серед малюків є діти з інвалідністю, які потребують спеціального догляду та лікування.