RU  UA  EN

Вівторок, 7 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

7 травня

Всі новини

У Придністров'ї знову стрілянина: вогонь відкрили біля найбільшого складу зброї Європи

У невизнаному Придністров'ї, де протягом трьох днів лунають вибухи, 27 квітня сталася стрілянина в районі найбільшого складу зброї Європи біля села Колбасна.

Про це повідомляє Telegram-канал "Фортеця: все про Придністров'я".

"Повідомляється про стрілянину в районі складів біля села Ковбасна. Жертв немає. З'ясовуємо подробиці", - йдеться у повідомленні.

Зараз на складі за різними оцінками можуть перебувати від 19 тисяч до 21,5 тисяч тонн боєприпасів: снаряди, авіабомби, міни, гранати, патрони. Вибух на складі запасів у Колбасні може бути порівнянний з детонацією ядерної бомби потужністю 10 кілотонн.

Разом з тим, близько 57% запасів прострочені для використання та транспортування. Також у ЗМІ озвучувалися дані, згідно з якими частину озброєння та техніки було вивезено або знищено.

Влада невизнаної республіки вже звинуватила у пострілах біля складу українську сторону. Вони заявили, нібито минулої ночі над селом Ковбасна було помічено кілька дронів, запущених з України. А вранці з українського боку нібито було зроблено постріли у напрямку села.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки та оборони України назвав три цілі, які переслідує Росія, влаштовуючи провокації в Придністров'ї.