RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

ЗСУ відбили кілька населених пунктів на південному напрямку

У середу, 27 квітня, військові з оперативного командування "Південь" відбили ворожі атаки біля Новогригорівки та поблизу Олександрівки, що на Миколаївщині. Також вони зірвали підготовку окупантів до атаки в напрямку Миколаївки.

Про це повідомили в ОК "Південь".

Протягом доби в Херсонській та Миколаївській областях російське окупаційне військо намагалось покращити тактичне положення у сторону Миколаєва, однак зазнало поразки.

"Нашими підрозділами за підтримки артилерії відбито атаку ворога біля Новогригорівки та дві - поблизу Олександрівки. Ефективним веденням бойових дій нашими підрозділами зірвано ворожу підготовку до атаки в напрямку Миколаївки", - повідомляють у командуванні.

У районі Нововоронцовки підрозділи ППО знищили черговий російський "Орлан -10". Окрім цього, українські захисники ліквідували 49 окупантів, 14 одиниць техніки (6 броньованої, 3 автомобільної, 3 одиниці ракетно-артилерійського та протиповітряного озброєння і техніка тилу).

Водночас у районі Молодецького та Великої Олександрівки подвійним влучанням знищено ворожі склади боєприпасів.

Раніше повідомлялось, що в тимчасово зайнятій Херсонщині росіяни видають себе за військових ЗСУ та відкривають вогонь по житлових будинках.