RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

Всі новини

Концтабір серед руїн: Зеленський розповів, на що окупанти перетворили Маріуполь

Російські окупанти намагаються знищити будь-яке життя на території Донбасу, постійно бомбардуючи інфраструктурні та житлові райони. Маріуполь, знищене місто з російськими концтаборами, є прикладом тих планів, які країна-терорист Росія планує реалізувати на всьому Донбасі.

ЗСУ розбивають ворога на Донбасі, точаться бої під Харковом: онлайн подій війни 29 квітня

Про це заявив президент України Володимир Зеленський.

Результат війни стане вирішальним для всіх міст та громад Луганщини й Донеччини, які зараз окупанти намагаються стерти з обличчя землі. Їхня мета - перетворити ці регіони на безлюдну, знищену територію.

"На Донбасі окупанти роблять усе, щоб знищити будь-яке життя на цій території. Постійні жорстокі бомбардування, постійні російські удари по інфраструктурі та житлових районах свідчать про те, що Росія хоче зробити цю територію безлюдною. Тому оборона нашої землі, захист наших людей – це буквально боротьба за життя. Для Лисичанська, Сєвєродонецька, Попасної, Краматорська, Слов'янська, Мар'їнки та всіх інших міст і громад Донбасу, які російські війська хочуть перетворити на руїни, у цій війні вирішується абсолютно все", - сказав президент Зеленський.

За його словами, якщо України вистоїть - то тільки тоді вони будуть жити. Російським окупантам вистачить артилерії та авіації, щоб зруйнувати до каміння увесь Донбас, як зараз це відбувається з Маріуполем, якщо їхні плани хоча б частково реалізуються.

"У місті, яке було одним із найбільш розвинутих у регіоні, – просто російський концтабір посеред руїн. І порядки окупантів у тій частині Маріуполя, яку вони, на жаль, поки що контролюють, несуттєво відрізняються від того, що робили нацисти на захопленій території сходу Європи", - порівняв Зеленський.

Водночас наголосив, що росіяни вчиняють навіть цинічніше за нацистів 80 років тому, тому що ті загарбники не розповідали, що це" маріупольці та захисники міста самі себе обстрілювали і вбивали".

Як повідомлялось, Зеленський заявив про високі ризики припинення будь-яких переговорів із країною-агресором Росією через численну кількість воєнних злочинів, здійснених російською окупаційною армією на території України, зокрема, у Маріуполі.