RU  UA  EN

Неділя, 16 червня
  • НБУ:USD 40.40
  • НБУ:EUR 43.30
НБУ:USD  40.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 червня

Всі новини

Повільний поступ на Донбасі та величезні втрати: у Пентагоні розповіли про невпевнені кроки окупантів

Активізувавши наступ на Донбас, російські окупанти досягли дуже слабких успіхів - вони змогли лише трохи просунутися, зазнавши при цьому значних втрат.

Таких висновків дійшли представники міністерства оборони США і НАТО, пишуть CNN і Reuters.

Чиновники Пентагону зазначили, що США бачать "деякі свідчення" покращення здатності РФ поєднувати повітряні та наземні операції. Також вони активніше поповнювали запаси сил на місцях. Разом з тим, їхнє просування на Донбасі йде "повільно і нерівномірно", війська РФ щодня рухаються лише на кілька кілометрів.

На думку американських експертів, Росія намагається винести уроки з помилок, які вона зробила на початку повномасштабного вторгнення в Україну. Тоді їх численні колони техніки залишилися без пального та продовольства, а ЗСУ успішно застосовували до них тактику маневрених атак.

Своєю чергою, високопоставлений представник НАТО також бачить ознаки спроб РФ уникнути проблем зі зв'язком і координацією, що спостерігалися при нападі на Київ. Для цього окупанти розмістили елементи управління та контролю поблизу свого кордону на сході України.

Водночас, Росія зазнає великих втрат у живій силі та техніці, і її здатність здійснити необхідні зміни, щоб домінувати на сході України – під великим питанням.

Високопосадовець Міноборони США повідомив, що є ознаки, що частина сил РФ вийшли з Маріуполя і рухаються на північний захід (у бік Запорізької області). При цьому бої за місто продовжуються.

Як повідомляв "Апостроф", раніше високопосадовець із національної безпеки Великобританії дав прогноз, що наступ російських окупантів на Донбас може тривати "кілька місяців".