RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Пост у соцмережах ціною життя: в Міноборони на прикладі показали, як повідомлення в мережі впливають на війну

Передчасна публікація українського блогера про звільнення села Руська Лозова під Харковом призвела до нових боїв з ЗС РФ та втрат у лавах української армії.

Про це у своєму Facebook повідомила заступник голови Міністерства оборони України Ганна Маляр.

За її словами, МОУ та командування ЗСУ неодноразово зверталися до громадян, щоб вони передчасно не публікували у соцмережах інформацію про успішні спецоперації на фронті.

Маляр наголосила, що подібні публікації дратують окупантів, і вони намагаються "відбити" населені пункти. Заступник міністра також попередила, що військове командування спеціально замовчує успішні спецоперації, щоб бійці ЗСУ могли якісно виконати свої бойові завдання.

У п'ятницю, 29 квітня, український блогер повідомив про те, що штурмовий підрозділ Головного управління розвідки звільнив село Руська Лозова під Харковом, вказавши в публікації "дві речі, про які не слід було публічно повідомляти".

"Інформація миттєво набула масштабного розголосу, на нас просто посипалися запити і нам довелося її підтверджувати. А ввечері там почалося загострення. Ворог активізувався. І станом зараз там 6 поранених (поки ви читаєте цей пост, вже 1 загиблий і 12 поранених. Ось така ціна посту та лайків). Так, цю інформацію вам можуть надавати знайомі військові прямо з передової, але право її публічно розповсюджувати належить Генштабу та Міноборони. Бо ця інформація є частиною військової операції", - продовжила Ганна Маляр.

Підсумовуючи, заступник міністра оборони вкотре закликала громадян не шукати приводів для новин про військові перемоги та дати бійцям ЗСУ спокійно працювати на фронті.

ми повідомляли, що ЗСУ вибили окупантів ще з одного селища під Харковом.