RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Помічники Іллі Ківи готували провокації в Україні: фото, відео та всі подробиці

На Одещині затримали одного з довірених осіб колишнього нардепа, зрадника України Іллі Ківи. Він мав організувати на замовлення забороненої "ОПЗЖ" провокації в Одесі та інших регіонах України.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Затримання відбулися у рамках проведення спецоперації щодо недопущення інспірованих російськими спецслужбами провокацій в Одесі у річницю подій 2 травня.

Перший затриманий відповідав за збір "спортсменів" в Одесі та забезпечував їхню участь на акціях та мітингах на території країни на замовлення Ківи. Другий затриманий "помічник" Ківи переховувався на Закарпатті. Він відповідав за підбір "тітушок", які охороняли представників "ОПЗЖ" під час масових заходів в Одеській та Київській областях.

Довірений Ківи давав керував учасникам, зокрема закликаючи їх до використання фізичної сили. Масові акції фінансувалися представниками політичної партії "ОПЗЖ".

В даний час ДБР встановило до 30 "титушок", яких "ОПЗЖ" використовувала як силовий блок. Усіх затриманих перевіряють на причетність до організації провокацій в Одесі 2 травня 2022 року.

Як повідомляв "Апостроф", суд дозволив заочне розслідування щодо колишнього народного депутата України Іллі Ківи за підозрою у державній зраді.