RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.45
  • НБУ:EUR 42.55
НБУ:USD  39.45
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

21 травня

Всі новини

В Одесі уламки російських ракет пошкодили монастир УПЦ МП: фото

Вибуховою хвилею від ракетного удару, який РФ 2 травня завдала по одному із гуртожитків в Одесі , пошкодив монастир Московського патріархату.

Про це повідомляє "Громадське".

Монах Анатолій розповів про те, що уламками було усіяно всю землю. Частини ракети потрапили у вікна будівлі, яка служила священнослужителям трапезною. Пошкодження отримали й інші господарські приміщення, в них через вибухову хвилю повністю вилетіло скло з віконних рам.

Інший священнослужитель Анатолій розповів про момент влучення ракети: відразу кинулися на допомогу людям, які перебували в житловому будинку.

"О шостій з копійками стояли ми на вулиці, нас багато було. Сильно бухнуло, ми впали на землю, потім встали, побігли на дим. Думали, що потрібна допомога. Є вікна побиті, вікна вилетіли, двері, дах, як кажуть у ЗМІ" у нас вся на місці, куполи на місці, у нас все добре» .

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що російські окупанти, із властивим їм цинізмом, розмістили свою військову техніку біля церкви але бійці 53-ї окремої механізованої бригади імені князя Володимира Мономаха знищили її ударом ювелірної точності. Сам храм вистояв.