RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

"Адмірал Макаров" чи ні? Генштаб повідомив про знищення російського корабля, перші подробиці

6 травня біля берегів острова Зміїний помітили палаючий російський корабель.

За даними видання "Думська", йдеться про російський фрегат проекту 11356Р типу "Буревісник".

Журналісти зазначають, що спочатку на борту прогримів вибух, а потім фрегат спалахнув. Також видання пише, що над цим районом акваторії Чорного моря зараз кружляє ворожа авіація, на допомогу кораблю з тимчасово окупованого Криму вийшли рятувальні судна.

У той же час з учорашнього вечора в мережі писали про успішний удар по фрегату "Адмірал Макаров", правда, через деякий час пост-першоджерело було видалено.

Вже 6 травня інформацію про удар по фрегату "Адмірал Макаров" підтвердив нардеп Олексій Гончаренко. За його словами, фрегату "Адмірал Макаров" стало "дуже погано", "знову покарав бог моря (Нептун, - "Апостроф"), цих негідників".

"І ще один російський військовий корабель не повністю пішов, куди треба, але отримав достатньо, і згодом, сподіваюся, теж піде, куди треба", - сказав він.

Водночас, у зведенні Генштабу про втрати російської армії в Україні минулої доби уточнили, що ворог втратив ще один корабель або катер, але про що саме йдеться, не вказали.

Разом з тим, біля острова Зміїний горить російський фрегат, може йдеться про нього, але поки що офіційної інформації немає.

Як повідомляв "Апостроф", раніше ЗСУ знищили російський ракетний крейсер "Москва" ракетами "Нептун" .