RU  UA  EN

Пʼятниця, 17 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

17 травня

16 травня

Всі новини

Від початку провальна операція: Арестович розповів про плани окупанта під Харковом

Напрямом основного удару російських окупантів залишається Ізюм, але їх наступ провалюється.

Про це радник керівника Офісу президента Олексій Арестович сказав в ефірі загальнонаціонального марафону.

Він уточнив, що ворог намагається взяти ЗСУ у кільце між Рубіжним, Авдіївкою та Краматорськом, а точніше – Барвінкове. Російські війська просуваються зі швидкістю близько одного кілометра на добу.

"З військової точки зору – це ніщо. Але для родичів наших військових, які гинуть там в окопах під обстрілами, це слабка втіха. З погляду держави – росіяни провалили цей наступ. Воно їм не вдається ", – заявив Арестович.

За його словами, окупанти розмінюють одного загиблого українського захисника на п'ятьох своїх солдатів і за рахунок цього мають "невеликі тактичні успіхи".

"Це безглуздо, ми їх попереджали в ефірах, за співвідношенням сил і засобів ця операція спочатку була провальною. Але їх жене політична воля їхнього диктатора: російські військові розуміють, що операцію нереально виконати, але змушені її виконувати", - зазначив Арестович.

За його словами, росіянам не вистачає вміння та сил, щоб реалізувати ті завдання, які перед ними ставить їхнє військове керівництво. Проте українським захисникам у свою чергу не вистачає важкого озброєння. Тому найближчим часом росіяни тіснитимуть наші війська просто за рахунок чисельності.

"Ситуацію переломить надходження важкого озброєння в Україну. Над цим працює президент Зеленський, голова ОП, голова парламенту і голова парламентської більшості, Міністр оборони, Головком. Я також спілкуюся з представниками парламентських кіл США. Ми постійно говоримо про те, що нам важливий ритм поставок, щоб встигати до правильного часу у правильне місце", – наголосив Арестович.

Як повідомляв "Апостроф", ЗСУ знищили в Харківській області колону російських окупантів - у її складі був танк Т-90.