RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Рашисти вбили українського фотографа: у мережі хвиля скорботи

На війні із російськими загарбниками загинув український фотограф Роман Солонинка, який є автором логотипів Центру ветеранів АТО та їх сімей "Поруч". Він загинув, захищаючи Україну від окупантів.

Про це повідомив його брат Григорій Солонинка на своїй сторінці у Facebook.

"Ми ніколи тебе не забудемо, не забудемо твого світла! Віднині, в моїх дітей є ще один янгол-охоронець. Спочивай з миром... Герої не вмирають, вони просто повертаються на небо", - написав брат.

Близька подруга фотографа Юлія Поліська поінформувала, що він пішов воювати і не повернувся. За її словами, Роман тогоріч планував відзняти "один крутецький творчий проєкт" і за цей час багато вклав в нього, але так і не довів до кінця.

"Ми з Ромою почали дружити відтоді, як я спонтанно запросила його на день народження, а він спонтанно прийшов. Тоді самоутворилося щось гротескне і смішне, а Рома це знімав і породив цілий мем. І мені чомусь хочеться повісити тут веселе фото з дня народження, а не печальне Ромине ч/б фото, бо хочеться вірити, що це неправда, що зараз Рома прийде в коменти і напише, що ми всі подуріли і куди таке писать", - зазначила подруга.

Фото: facebook.com/yulia.voitenko

Сестра українського захисника Олеся Красновська також прокоментувала загибель брата. За її словами, ніхто не забуде, якою ціною далася ось ця свобода.

"В нас було стільки планів. Ти ж обіцяв влітку приїхати, як тільки поздихають москалі. Я тобі стільки розказувала, куди ми підемо в гори. Ти обіцяв фотографувати і розказувати історії з війни. Ми мали стільки планів… ти мав жити…Тепер тебе нема. Є біль, страшенний, безжальний біль. Він розриває і шматує зсередини. Я ніби також вбита, але ще не померла, і бачу найбільший жах, коли померла дорога людина. Світла людина, тепер рідний ангел", - поділилася своїми почуттями сестра Романа.

Фото: facebook.com/olesya.krasnovska

Також родичка українського героя Ганна Солонинка виклала його фото та невеликий підпис до нього.

"Стільки хочеться написати , а слів нема….Вічна пам’ять тобі", - написала вона.

Фото: facebook.com/Anna Solonynka

Друг Романа український перекладач художньої літератури та книжковий дизайнер Ілля Стронґовський повідомив, що товаришував із ним з 1999 року.

"Він виринав і змінював простір навколо себе своєю щирістю, відкритістю і наївністю. Підозрюю, в багатьох знайдеться маса нереальних історій, бо Рома був нереальний, він заперечував собою багато законів всесвіту і я точно знаю, що він такий був один. Ми спілкувалися цьогоріч 29 квітня і бачилися перед цим довжелезним лютим у Житомирі. Я не знав, що востаннє. Вибач, друже, ти завжди був янголом, просто ходив серед нас", - сказав Стронґовський.

Фото: facebook.com/strng

Колега українського фотографа Анастасія Мельниченко зазначила, що вони доволі довго мали радість працювати разом.

"Частина книжечок з історії для діток з сіл - його робота. Він був автором логотипів Studena NGO, Хрулі-на-Сулі та Центр ветеранів АТО та їх сімей "Поруч". Тобто зробив візуальне втілення левової частини тих проєктів, якими я горіла з 2015. Нема слів, тільки холодна ненависть", - написала вона.

Фото: facebook.com/nastya.melnychenko

Нагадаємо, у четвер, 5 травня, під час евакуації африканських буйволів із "Фельдман Екопарк" під обстріл потрапила команда співробітників та волонтерів. У результаті загинув 15-річний волонтер.