RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

Всі новини

Росіяни перетворили Національний музей Сковороди на руїни: фото та відео

У ніч на суботу, 7 травня, внаслідок прямого влучення російської ракети, знищено Національний літературно-меморіальний музей українського філософа Григорія Сковороди у селі Сковородинівка Харківської області.

Про це повідомляє "Суспільне Харків".

Як розповів голова Золочівської громади Віктор Коваленко, снаряд влетів під дах будівлі, спалахнула пожежа. Вогонь охопив усі приміщення музею. На місце прибули рятувальники, вони гасили полум'я, але будівля повністю вигоріла.

У приміщенні був син директора музею, який залишився там для охорони. Чоловіка витягли з-під завалів та відправили до лікарні з травмою ноги.

Музей у Сковородинівці - маєток XVIII століття, в якому останніми роками свого життя працював і біля якого був похований Григорій Сковорода.

"Перед війною там тільки закінчилися реставраційні роботи, ми готували заклад до святкування трьохсотріччя видатного філософа зі світовим ім'ям" , - розповіли на Facebook-сторінці Золочівської сільради.

Як повідомляв "Апостроф", на початку війни у селищі міського типу Іванків Київської області окупаційні війська РФ знищили місцевий історико-краєзнавчий музей.