RU  UA  EN

Четвер, 16 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.35
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

15 травня

14 травня

13 травня

Всі новини

Окупанти обстріляли евакуаційну колону під Запоріжжям: мер Мелітополя

Російські окупанти відкрили вогонь по евакуаційній колоні, яка 8 травня прямувала з Мелітополя у Запорізьку область через Оріхів.

Про це розповів міський голова Мелітополя Іван Федоров під час телемарафону.

За його словами, колона витратила на дорогу близько 12 годин.

Ті, хто їхав через Оріхів учора, витратили на дорогу 12 годин та потрапили під обстріл, а ті, хто їхав через Василівку – вони вже третій день стоять на фашистському блокпосту та рашисти їх не пропускають у бік Запоріжжя. У цій колоні є діти, жінки, люди похилого віку”, - зазначив він.

Загалом з Мелітополя евакуювалися вже близько 60% жителів, приблизно 60-70 тисяч осіб, зауважив Федоров.

Він додав, що на сьогодні існує великий запит на евакуацію та на виїзд із міста, проте це майже неможливо, адже централізовану евакуацію російська сторона не погоджує вже близько місяця.

Раніше українські ЗМІ повідомляли, що росіяни не випускають із Мелітополя чоловіків та викрадають місцевих. Наразі налічується близько 300-400 випадків викрадення людей у місті.

Нагадаємо, що міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук раніше заявляла, що РФ намагається використати для обміну на російських військових злочинців примусово вивезених українців. Таке сталося з мером Мелітополя Іваном Федоровим, якого викрали окупанти та обміняли на своїх полонених.